İş Makinası Sınav 4

1- Resimde verilen uyarı levhası ne anlama gelmektedir?

  • A) Eldiven kullan
  • B) Gözlük kullan
  • C) İş ayakkabısı kullan
  • D) Emniyet kemeri kullan

2- Resimde verilen uyarı levhası ne anlama gelmektedir

  • A) Düşme tehlikesi
  • B) Elektrik tehlikesi
  • C) Oksitleyici madde
  • D) Aşındırıcı madde

3- Resimde verilen uyarı levhası ne anlama gelmektedir

  • A) Eldiven kullan
  • B) Gözlük kullan
  • C) İş ayakkabısı kullan
  • D) Emniyet kemeri kullan

4- Resimde verilen uyarı levhası ne anlama gelmektedir

  • A) Eldiven kullan
  • B) Gözlük kullan
  • C) İş ayakkabısı kullan
  • D) Baret kullan

5- Aşağıdaki şekil ne anlama gelir

  • A)Aşırı yük kaldırma
  • B)Kişisel koruyucu donanım kullan
  • C)Elektrik panolarına dikkat et
  • D)İş sahasına girme

6- Aşağıdaki işaretlerden hangisi BARET takınız anlamı taşımaktadır?

  • A) RESİM A
  • B) RESİM B
  • C) RESİM C
  • D) RESİM D

7- Aşağıdaki işaretlerden hangisi KULAK KORUYUCUSU takınız anlamı taşımaktadır?

  • A) RESİM A
  • B) RESİM B
  • C) RESİM C
  • D) RESİM D

8- Aşağıdaki işaretlerden hangisi Koruyucu MASKE takınız anlamı taşımaktadır?

  • A) RESİM A
  • B) RESİM B
  • C) RESİM C
  • D) RESİM D

9- Aşağıdaki işaretlerden hangisi KORUYUCU AYAKKABI GİYİNİZ anlamı taşımaktadır?

  • A) RESİM A
  • B) RESİM B
  • C) RESİM C
  • D) RESİM D

10- Aşağıdaki işaretlerden hangisi KORUYUCU ELDİVEN GİYİNİZ anlamı taşımaktadır?

  • A) RESİM A
  • B) RESİM B
  • C) RESİM C
  • D) RESİM D

11- İş makinası operatörü iş öncesi hazırlık esnasında aşağıdakilerden hangisini yapması doğru bir hareket olarak değerlendirilmez?

  • A) Çalışacağı alanda emniyet şeridi çekmelidir.
  • B) Kişisel koruyucu donanımlarını kontrol etmelidir.
  • C) İş makinesini hemen çalıştırmalıdır.
  • D) Kazı çalışması yapacak ise altyapı projesini incelemelidir.

12- İş makinası operatörü iş öncesi hazırlıkta aşağıdakilerden hangisinden sorumlu değildir?

  • A) Emniyetli çalışmak.
  • B) Makine kapasitesince çalışmak.
  • C) İş kazasını S.G.K.’na bildirmek
  • D) Makine arızasını yetkililere bildirmek.

13- İş öncesi hazırlık yapan operatörün görevi aşağıdakilerden hangisi değildir?

  • A) Yetkili kişilerden çalışma alanı ile ilgili bilgi almak
  • B) İş güvenliği tedbirlerini almak
  • C) Eksik iş güvenliği tedbirleri varsa yetkililerden talep etmek
  • D) Çalışma alanı ile ilgili programı belirlemek

14- İş makinası operatöründe ilk aranan özellik aşağıdakilerden hangisidir?

  • A) Hızlı çalışması
  • B) Talimatlara uyması
  • C) Risk alabilmesi
  • D) Operatörlük belgesi ve çalışma saati tecrübesi

15- İş makinası operatörünün iş kazası riskini aşağıdakilerden hangisi en büyük etken değildir?

  • A) Çalışma saati tecrübesinin olmaması
  • B) Operatörün yeteri kadar dinlenmemiş olması
  • C) Operatörün bayan olması
  • D) Operatörün gerekli iş güvenliği tedbirlerini almaması

16- İş öncesi yapılan hazırlıklar operatöre nasıl bir fayda sağlar.

  • A) Operatör yapılacak olan işi anlar ve bilir.
  • B) Operatör iş yaparken fazla sorunla karşılaşmaz
  • C) Sahada çalışan diğer saha elemanları ile koordinasyon sağlanmış olur.
  • D) Hepsi doğru.

17- Aynı iş yerinde çalışan iş makinelerinin korna sesleri nasıl olmalıdır?

  • A) Havalı korna olmalı
  • B) Hidrolik korna olmalı
  • C) Korna sesleri hepsinde aynı olmalı
  • D) Korna sesleri hepsinde farklı olmalı

18- İş organizasyonu sağlık bir şekilde yapılırsa, operatöre nasıl bir fayda sağlar?

  • A) İş düzenli ve sağlıklı şekilde ilerler.
  • B) İşin ilerleyişine herhangi bir fayda sağlamaz
  • C) İş kazaları artar.
  • D) Sahada bulunan diğer çalışanların işine engel olunur.

19- İş organizasyonu yapılmadan işe başlanması hakkında aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur.?

  • A) İş organizasyonu yapılmadan işe başlanmamalıdır.
  • B) İş organizasyonunun önemi yoktur
  • C) İş organizasyonu işe başlandıktan sonra yapılmalıdır.
  • D) İş organizasyonu iş bitiminde yapılmalıdır.

20- İş organizasyonu sağlıklı şekilde yapılan sahalarda nasıl sonuçlar alınır?

  • A) İş hızlı şekilde ilerler.
  • B) Sahada iş kazaları riski azalır.
  • C) Planlanan sürede işin bitmesine yardımcı olur.
  • D) Hepsi doğru.

21- İş makinesi ile kısa süreli çalışmalarda “iş organizasyonuna ihtiyaç duyulmaz” şeklinde düşünen operatör için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

  • A) Operatörün bilgisinin yetersiz olduğu düşünülerek bu düşünceye sahip operatörler ile işe devam edilmemelidir.
  • B) Operatör bu şekilde düşünerek işi daha hızlı bitirir.
  • C) Operatörün düşüncesinde yanlış bir ifade yoktur.
  • D) Bu şekilde düşünen operatörler yüksek maaş verilerek ödüllendirilir

22-  Yazılı kuralları bulunmayan fakat iş esnasın-da kendiliğinden gelişerek diğer çalışanlara hoşgörülü, saygılı ve yardımsever şeklide davranmak aşağıdakilerin hangisinde belirtilmiştir?

  • A) İş – meslek adabı
  • B) İş bitimi kontrolü
  • C) Emir verme
  • D) Emir alma

23- İş ve meslek adabına uygun şekilde hareket eden iş makinesi operatörlerini diğer operatörlerden ayıran özellik nelerdir.

  • A) Diğer operatörlerden farkı yoktur
  • B) Diğer operatörlerden daha önce mesaileri sona erer
  • C) Diğer operatörlerden daha az maaş alırlar
  • D) Çalışma ortamındaki tüm ekip tarafından saygılı davranışlar görür ve onlara saygılı davranışlar gösterir

24- Aşağıdakilerden hangisi göze yabancı cisim batması ya da metal cisim kaçması haline yapılan doğru ilk yardım uygulamasıdır?

  • A) Hastaya gözü kırpıştırılması söylenir
  • B) Yumuşak ve nemli bir bezle çıkarılmaya çalışılır
  • C) Göze hiçbir şekilde dokunulmaz, tıbbi yardım istenir
  • D) Batan cisim dikkatli bir şekilde çıkarılır ve sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır

25- Aşağıdaki kemiklerden hangisinin kaza anında kırılması hâlinde, akciğerlere batarak zarar verme ihtimali daha fazladır?

  • A) Kaburga kemiğinin
  • B) Kafatası kemiğinin
  • C) Uyluk kemiğinin
  • D)Kaval kemiğinin

Cevap Anahtarı

1-B 2-B 3-A 4-D 5-B 6-D 7-A 8-C 9-D 10-C 11-C 12-C 13-D 14-D 15-C 16-D 17-D 18-A 19-A 20-D 21-A 22-A 23-D 24-C 25-A

Whatsapp
Diyarbakır İş Makinaları Operatörlük Kursu
Diyarbakır İş Makinaları Operatörlük Kursu
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?